Leonardo EAT
-
- ארכיון
- אוגוסט 2016 (1)
- יוני 2016 (1)
- מרץ 2016 (4)
- פברואר 2016 (3)
- דצמבר 2015 (1)
- נובמבר 2015 (2)
- ספטמבר 2015 (1)
- יולי 2015 (1)
- יוני 2015 (1)
- מאי 2015 (1)
מחממים את התיאבון בנופש חורפי
בעונה החמה מתחשק לנו לרבוץ על שפת הבריכה, להשתכשך בים, ללקק גלידה ולהתקרר עם אוכל קיצי ומרענן ואילו בעת חופשת חורף אין כמו לצקת לקערה גדולה של מרק ירקות סמיך, לטעום קדרת עוף שבושלו בבישול איטי ולהתחזק עם מאכלים עשירים שמזכירים לנו את הבית של אמא ועוטפים אותנו בחמימות מענגת.
השפים של רשת מלונות פתאל מציגים מגוון מתכונים נפלאים של למאכלי חורף אולטימטיביים, שכיף לאכול מהם גם בבית וגם במהלכה של חופשת חורף קסומה:
קדרת עוף חום
באדיבות שף גולן ישראלי, לאונרדו פלאזה, תל אביב
החומרים ל-10 סועדים:
50 מ"ל שמן זית
10 כרעי עוף חצויות
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה אדומה
1 כף פפריקה חריפה
50 מ"ל דבש
100 מ"ל מיץ תפוזים
מלח ופלפל שחור
1 ליטר מים עם 2 כפות אבקת מרק עוף או 1 ליטר ציר עוף
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומאדים כדקה. בעזרת כף עץ מזיזים את הבצל והשום לצד הסיר.
2. מוסיפים לסיר מעט שמן ומסדרים את העוף כשהעור כלפי מטה. מטגנים כ-5 דקות. הופכים את העוף ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, הדבש ומיץ התפוזים. מערבבים בעדינות. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות. מתקנים תיבול ומגישים.
חרירה מרק המשי המרוקני
באדיבות שף מאיר אפרגן, לאונרדו קלאב טבריה
החומרים:
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות עם מעט שומן
1 ליטר מים
עצמות מח (לא חובה)
1/2 1 כוסות עדשים חומות
1 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה במים ומסוננים
1 שימורי עגבניות מרוסקות
2 בצלים קצוצים
3-4 ענפי כרפס עם העלים
1 כפית כורכום, 3 כפות קמח
100 גרם אטריות דקות
פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה
מיץ לימון, מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. שמים את המים עם הבשר, החומוס והעדשים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות, הבצל והכרפס עם התבלינים ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים.
2. מדללים את הקמח בכוס מים ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את האטריות, כוסברה, פטרוזיליה ומיץ לימון ומבשלים כחצי שעה.
פקאילה חמין סלק
באדיבות שף שלומי דגן, גולדן טוליפ, אילת
החומרים:
2 חבילות עלי מנגולד
1/4 כוס שמן קנולה
1 חבילה כוסברה קצוצה
1 חבילת נענע קצוצה
1 ראש שום קצוץ
1 ק"ג בשר אסאדו חתוך לקוביות גדולות
3 פרוסות רגל בקר
1 כוס שעועית לבנה מושרת לילה במים
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף אריסה
ביצים, לפי כמות הסועדים
לקוקלה:
2 ביצים
1/4 כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
150 גרם שומן בקר/כבש
1/2 כפית בהרת
1 כפית אריסה
1 כוס סולת
אופן ההכנה:
1. חותכים את עגלי המנגולד לרצועות דקות. שוטפים היטב.
2. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את העלים עד שהשחימו. בעזרת כף מועכים את העלים עד קבלת משחה. מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
3. מערבבים היטב את מרכיבי הקוקלה. יוצרים קציצות גדולות ומוסיפים לסיר.
4. מעבירים לתנור ואופים כל הלילה בחום נמוך, 125 מעלות.
-
קינוח כשר לפסח: עוגת לימון בציפוי מרנג איטלקי
26/11/2015תאמינו או לא – גם השנה זה קרה: אביב הגיע, פסח בא ואיתו חגיגת הקניות, הניקיונות והבישולים... קרא עוד -
בישול לילדים – מבשלים בחופש הגדול
31/10/2011יש ילדים שיכולים להתקיים על שניצל וצ'יפס, וכשהם מגיעים למלונות זה הדבר שהם הכי אוהבים לאכול על... קרא עוד