למה להזמין באתר?
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה

Leonardo EAT

הגעתם ליישום פיסבוק- לחצו אנטר אם ברצונכם לדלג על זה.
מלונות פתאל בפייסבוק

מרקים לחורף

31 יולי, 2014
מרק חם בחורףבחורף אין כמו מרק חם לשמח את הלב. מרק עוף הוא הכוכב הבלתי מעורער של העונה הקרה, עשיר בוויטמינים שיכולים לסייע בהתמודדות עם השפעת. לא פלא אם כך שהסבתות תמיד ממליצות על מרף עוף צח כפיתרון לכל צינון.
אבל עולם המרק הוא הרבה יותר עשיר ממרק עוף. מבחר שפים ברשת מלונות פתאל קצצו, ערבבו, תיבלו, בישלו ויצקו תערובות נפלאות והם מגישים לנו מתכונים למרקים משודרגים, שילובים טעימים בין מגוון עשיר של ירקות, בשרים, ניחוחות נהדרים של חורף.

מרק ספייסי

באדיבות שף בדארנה מוחמד, מלון לאונרדו פלאזה טבריה
החומרים הדרושים:
4 בצלים חתוכים בנוסח ז'וליאן
5 עגבניות אדומות קלופות וחתוכות לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לטבעות קטנות
300 גרם שעועית לבנה
300 גרם שעועית חומה
300 גרם שעועית שחורה
1/2 קילו בשר בקר ללא שומן חתוך לקוביות|
3 יחידות רסק עגבניות 150 גרם
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את המרק  ומגישים בתוך קערת לחם כפרי.

מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין

באדיבות שף שלום קדוש, מלון לאונרדו פלאזה ירושלים
החומרים הדרושים:
2 בצלים בינוניים
4 שיני שום
4-6 כפות שמן זית
600 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
200 גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
2 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
1 כוס שמנת מתוקה חלבית או 1/2 כוס שמנת פרווה
50 גרם מרגרינה / חמאה או 2 כפות שמן זית כתחליף לחמאה
מלח ופלפל לבן גרוס
מעט מיץ לימון
2 כפות כוסברה קצוצה, לא חובה
100 גרם ערמונים קלויים קלופים
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית, מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה והארטישוק כמעט מוכנים. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהארטישוק רך. מסירים מהאש ומצננים.
2. מסננים. שמים את הירקות בבלנדר. מוסיפים את מרבית הנוזלים וטוחנים עד קבלת מרקם חלק ועדין. לקראת סוף הטחינה מוסיפים את החמאה או שמן הזית ואת יתר הנוזלים. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול.
3. לפני ההגשה מחממים מבלי להביא לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. יוצקים לקעריות מחוממות ומפזרים ערמונים. מקשטים עם עלי תבלין עדינים או שמן מעשבי תבלין.
4. להעשרת המרק, לקראת סוף הבישול כדאי להוסיף כף שמן כמהין, ואז מוותרים על הכוסברה.

מרק ריחן עם צנוברים קלויים

באדיבות שף אהרון שאשא, לאונרדו אין ירושלים
החומרים הדרושים:
100 גרם בצל חתוך לקוביות
3 כפות שמן קנולה
300 גרם כרישה חתוכה
2 ליטר ציר ירקות
300 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
30 גרם ריחן טרי
1/2 כוס שמנת פרווה
צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בסיר עם שמן חם, עד שהזהיב, מוסיפים את הכרישה ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הציר, תפוחי האדמה והתבלינים. מבשלים עד ריכוך הירקות. מעבירים למעבד מזון ומרסקים תוך הוספת חלק מהריחן. מוסיפים את השמנת ומערבבים.
2. להגשה, יוצקים לקעריות מקשטים בצנוברים ובעלי ריחן טריים. 

מרק כבש בדואי

באדיבות שף שי כיבודי, מלון לאונרדו קלאב אילת
החומרים הדרושים ל-4 מנות:
200 גרם קוביות בשר כבש
מעט שמן
שיני שום, 1 ראש שן שום
50 גרם רסק עגבניות
150 גרם גריסים שטופים היטב
1 ליטר מים
1 גזר קצוץ גס, 1 בצל קצוץ גס
1 ראש סלרי צוץ גס
2 עגבניות חתוכות לרבעים
1 פלפל חריף, מלח ופלפל, כמון
ציר כבש
לתערובת עשבי התיבול, קוצצים:
100 גרם פטרוזיליה
10 גרם טרגון
30 גרם כוסברה
20 גרם אורגנו
20 גרם תימין
20 גרם רוזמרין
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים היטב את הבשר, שום ורסק העגבניות.
מוסיפים את הגריסים והמים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות. מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול. מבשלים עד שהבשר רך. במהלך הבישול מוסיפים ציר כבש לקבלת מרק בסמיכות הרצויה.

השאר תגובה

(לא יופיע בתגובה)

פוסטים נוספים שיעניינו אותך