למה להזמין באתר?
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה

Leonardo EAT

הגעתם ליישום פיסבוק- לחצו אנטר אם ברצונכם לדלג על זה.
מלונות פתאל בפייסבוק

פילה דג בורי בשילוב עלי מנגולד עם רוטב פלפלים ולימון כבוש

26 נובמבר, 2015
פילה דג בורי

פילה דג בורי

 

חומרים לרוטב פלפלים
    • 4 יחידות פלפלים אדומים
    • 3 עגבניות אדומות ובשלות
    • 1 בצל בגודל בינוני
    • 2 שיני שום
    • 4 כפות שמן זית
    • 2-3 כפות חומץ יין לבן
    • 4 פלחי לימון כבוש
    • 2 כוסות ציר ירקות או מים
חומרים ל-4 מנות
    • 4 יחידות פילה דג בורי 0150 גרם ליחידה, עם העור ללא עצמות
    • 8 יחידות עלי מנגולד צעירים וטריים
    • 6 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום
    • מיץ מחצי לימון טרי
    • 1 כף פפריקה אדומה
    • מלח, פלפל לבן גרוס לפי הטעם
    • 1 כפית כמון
    • 4 גבעולי קורנית
אופן הכנת הדג
  1. מתבלים את הדג עם מלח, פלפל לבן, שמן זית ועלי קורנית שלמים. מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד, שומרים במקרר (10 דקות לפני השימוש מוציאים מהמקרר- על מנת שהדג לא יהיה קר בזמן הטיגון).
  2. הכנת עלי המנגולד: מנקים ושוטפים את עלי המנגולד, מפרידים בין הגבעולים לעלים. את הגבעולים מנקים היטב מהסיבים, חותכים לחתיכות קטנות בגודל אחיד. שולקים בנפרד את הגבעולים במי מלח עם מעט מיץ לימון טרי כ-3 דקות, מוציאים מהסיר למי קרח, מסננים וסוחטים את הנוזלים כנ"ל לגבי העלים- לשלוק דקה בלבד. שומרים בצד כל אחד לחוד, את הגבעולים ואת העלים. (ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר).
  3. מטגנים עם שמן זית את הדג משני הצדדים (צד העור קודם).
  4. בסיר: מטגנים שום עם שמן זית (יש להיזהר לא לשרוף את השום). מוסיפים את גבעולי המנגולד ומטגנים כ-2 דקות, מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל לבן ומערבבים, מוסיפים את עלי המנגולד לשתי דקות נוספות, חשוב לשמור על הצבע הירוק של העלים.
אופן הכנת רוטב הפלפלים
  1. חותכים את הפלפלים, הבצל והעגבניות לקוביות גדולות.
  2. בתוך סיר נירוסטה מניחים שמן זית, שום, בצל ופלפלים, מטגנים/מאדים , מבלי לקבל צבע, כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לאדות, מוסיפים חומץ יין לבן ואת ציר הירקות, ומבשלים עד לריכוך הפלפלים, מתבלים במלח ופלפל, מורידים מן האש, מקררים מעט.
  3. טוחנים את הרוטב בבלנדר, עם פולסים קצרים (דרגה 0 – לא עיבוד רציף), טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך.
    אופן הגשה: במרכז צלחות אישיות או בפלטות, מניחים את המנגולד במרכז הצלחת, שמים מעליו את הדג, מעל הדג שמים פילה לימון כבוש, יוצקים את הרוטב מסביב לדג והמנגולד, מקשטים עם עלי כוסברה.

השאר תגובה

(לא יופיע בתגובה)

פוסטים נוספים שיעניינו אותך