למה להזמין באתר?
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה

Leonardo EAT

הגעתם ליישום פיסבוק- לחצו אנטר אם ברצונכם לדלג על זה.
מלונות פתאל בפייסבוק

מתכונים לשבועות – חגיגת גבינות

31 אוגוסט, 2010
שבועות זה חג הגבינות וההזדמנות ליהנות ממטעמים עם גבינות איכותיות לצד יינות משובחים, קישים, פלטת גבינות, מעדני חלב ולארח את כולם לארוחת שבועות מושקעת. מחפשים מתכונים לארוחת שבועות חלבית חלומית? שף מאיר איפרגן ממלון לאונרדו קלאב בטבריה מציג מתכונים לסעודת שבועות בת 4 מנות עשירות, מגוונות וטעימות.

קונצרט גבינות

מתכונים לשבועות – חגיגת גבינותהחומרים הדרושים:
 
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
מעט מים קרים, לפי הצורך
למילוי:
1 מכל שמנת מתוקה
3 ביצים
1 כף קמח
מלח, פלפל
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
200 גרם גבינות עזים
1 ענף עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים את הקמח, המלח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה הטרופה ומעבדים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
2. מרדדים את הבצק לעלה עגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר כ-40 ס"מ, מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של תבנית בקוטר 28-26 ס"מ. דוקרים את הבצק המזלג. אופנים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מצננים.
3. להכנת המילוי, טורפים בקערה את הביצים עם השמנת והקמח עד קבלת בלילה חלקה. מתבלים.
4. מפזרים על הבצק את העגבניות המיובשות ואת הגבינה. יוצקים מעל את תערובת השמנת והביצים. מניחים במרכז ענף יפה של עגבניות שרי.
5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. עד שהתערובת יציבה.

דג מוסר בעשבי תיבול

החומרים:
6 חתיכות גדולות של פילה דג ים (דניס, מוסר)
1/2 כוס שמן זית
1/2 צרור בזיליקום קצוץ (או 4 טבליות קפואות)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (או 4 טבליות קפואות)
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל
לפירה כרובית:
1 ק"ג כרובית מפורקת לפרחים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 כרישה פרוסה (החלק הלבן)
1-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מרססים בשמן זית תבנית חסינת אש שתכיל את כל הדגים בשכבה אחת. מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה.
2. מערבבים היטב את שמן הזית עם עשבי התיבול והשום עם מיץ הלימון. מורחים את הדגים וזורים מלח ופלפל שחור. מכסים בניילון נצמד ומשהים 10 דקות במקרר.
3. אופים 7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות.
4. מגישים חם על מצע פירה כרובית.
5. להכנת הפירה, מאדים את הכרובית, תפוח האדמה והכרישה בסיר עם מעט מים או בכלי לאידוי, עד ריכוך מלא. מסננים ושומרים את המים.
6. במעבד מזון מרסקים את הירקות המאודים. מוסיפים את השמן הזית ומתבלים. מעבדים למרקם חלק. במקרה הצורך מוסיפים בהדרגה מהנוזלים של הבישול.

לזניה עם תרד, דלעת ועגבניות

החומרים:
שמן זית
1.2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס גס
500 גרם תרד טרי
11-12 עגבניות אדומות מאוד, עסיסיות
4 שיני שום פרוסות דק
6-7 גבעולי בזיליקום, עלים בלבד
2/3 חבילה (כ-300 גרם) דפי לזניה של "לה מוליזנה"
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת גדולה או בסיר רחב, על אש גבוהה. מטגנים את הדלעת עד שהיא מתרככת, אך לא רכה מדי. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מצננים מעט. מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה. מעבירים לקערה.
2. באותה מחבת מחממים כף שמן זית על אש בינונית. מאדים את התרד עד שהתקמט. מוסיפים מעט מלח ומסירים מהאש. מניחים במסננת להגרת נוזלים.
3. מסירים את קליפת העגבניות, חוצים ומעבירים למעבד מזון. מרסקים היטב.
4. מחממים 1 כף שמן זית באותה מחבת, על אש גבוהה ומטגנים את השום עד שהזהיב מעט. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומנמיכים את האש. מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל. מבשלים 5 דקות על אש נמוכה ומסירים מהאש.
5. להכנת הלזניה, לתבנית בגודל 22X27  ס"מ בעומק 7-8 ס"מ, יוצקים 1-2 מצקות מהרוטב. מניחים 3 דפי לזניה, יוצקים מעל מצקת נוספת של רוטב, מפזרים מעט עלי תרד, מפזרים מעט מוצרלה מגוררת, שוב מעט רוטב ומניחים 3 דפי לזניה. יוצקים מעט רוטב, דפי לזניה וכך הלאה, עד סיום החומרים. מסיימים בשכבת דפי לזניה מכוסים היטב ברוטב, מהדקים באמצעות הידיים ומפזרים מעל מעט מוצרלה.
6. אופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהלזניה אפויה היטב.

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה ברשת פתאלהחומרים:
 
לבצק:
100 גרם סוכר, 200 גרם חמאה
300 גרם קמח, 1 ביצה
למילוי:
900 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם סוכר
קליפה מגוררת משני לימונים
15 גרם ג'לטין מומס במים חמים
600 מ"ל שמנת מתוקה
ההכנה:
1. במעבד מזון מערבבים את מרכיבי הבצק, עד קבלת כדור בצק. משהים שעה.
2. שלושת רבעים מהבצק מרדדים ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהזהיב. את יתרת הבצק מרדדים, מניחים על תבנית ואופים. טוחנים לפירורים.
3. מערבבים את הגבינה עם הסוכר וקליפת הלימון. טורפים היטב את הג'לטין החם לתוך הגבינה.
4. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים בעדינות עם תערובת הגבינה, עד קבלת מרקם חלק. יוצקים על הבצק האפוי. מפזרים מעל את פירורי הבצק. מקררים לילה במקרר.

השאר תגובה

(לא יופיע בתגובה)

פוסטים נוספים שיעניינו אותך