למה להזמין באתר?
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה

Leonardo EAT

הגעתם ליישום פיסבוק- לחצו אנטר אם ברצונכם לדלג על זה.
מלונות פתאל בפייסבוק

טעם של מלונות באיטליה

31 ינואר, 2013
איטליה היא בירה קולינארית בינלאומית, היא הלוקיישן האולטימטיבי להתענג בו על הנאות החיים ולפרגן לחך בשלל מטעמים. 
טיול ברחבי איטליה הוא הרפתקה המתובלת בשפע הגסטרונומי של איטליה ובין ביקור במוזיאון, סיור ביקבים או טיול רומנטי ברחבי טוסקנה, תמיד כדאי לעצור לגלידה איכותית באחד הרחובות הקסומים, לנגוס בלי מעצורים בפיצה נאפוליטנה חמה וליהנות מספגטי אותנטי.
 
מי שצפה בסרט "לאכול, להתפלל, לאהוב" המבוסס על רכב המכר של הסופרת אליזבט גילברט בוודאי לא נשאר אדיש לחוויה מעוררת התיאבון נוסח איטליה. תרבות האוכל האיטלקי, שרבים מאיתנו התרשמנו ממנה בעת מלונות באיטליה, מעוררת השראה ברחבי העולם ומשולבת גם אצלנו בשלל גרסאות מגוונות ומפתיעות.
במלונות פתאל תוכלו ליהנות, בין יתר המטעמים, ממנות המבוססות על המטבח האיטלקי של מלונות באיטליה.
לפי שף מוטי אזולאי ממלון מרידיאן ים המלח, כאשר מדברים על אוכל איטלקי, תמיד עולים לנגד עינינו פסטה, פיצה ולזניה, אבל לדבריו, זו טעות נפוצה:
"המטבח האיטלקי עשיר מאוד. מבחר הגבינות, עשבי התיבול הגדלים בהרים, החומץ הבלסמי הייחודי שנשאר בחביות לאורך שנים, סוגי העגבניות המיובשות, שמן הזית הייחודי, מביאים את המטבח האיטלקי ליצירת סימפוניה של אוכל מעולה.
 
"בעבר הרחוק האוכל האיטלקי היה מחולק לאזורים שונים", מסביר אזולאי, "בדרום כיכב שמן הזית, עגבניות ותיבול חריף. במרכז האוכל היה ניטרלי, בצפון לא חריף ולא מתובל מדי".
אזולאי מספר שכיום, החיבור בין כל הטעמים, הביא את האוכל האיטלקי לרמות גבוהות. בירת האוכל האיטלקי היא בולוניה, משם מגיע רוטב הבולונז המפורסם".

מתכונים לאוכל איטלקי שמגישים מלונות באיטליה

אזולאי משתף אותנו במטעמים האיטלקיים שהוא אוהב ומגיש מספר מתכונים למנות שאפשר למצוא במטבחים של מלונות באיטליה וגם בארץ וכמובן, ליצור בבית להנאתכם:

אוסובוקו עגל בנוסח איטלקי

החומרים ל-6 מנות:
6 חתיכות שוק עגל עד העצם
קמח
שמן זית
200 גרם מחמאה
100 גרם סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כוס יין לבן יבש
250 גרם עגבניות קשות חתוכות לקוביות
50 גרם בזיליקום
מעט עלי תימין
מעט עלי דפנה
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מנגבים את נתחי האוסובוקו במגבות נייר. מתבלים משני הצדדים במלח ופלפל. טובלים היטב את הנתחים בצלחת עם קמח. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הנתחים עד שהשחימו משני הצדדים. מוציאים מהסיר.
2. באותו סיר שמים את המחמאה. ממיסים תוך גרוד תחתית הסיר בעזרת כף עץ. מוסיפים את הירקות ומאדים מספר דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את נתחי הבשר, העגבניות, ועלי התבלין ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
3. אופים ב-1/2 2 שעות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. עד שהבשר רך ונפרד מהעצם. מגישים עם הרוטב.

ריזוטו בצל ובזיליקום

החומרים:
1 בצל חתוך לרצועות דקות
60 גרם מחמאה
1 כף סוכר
1 כוס אורז לריזוטו
3/4 כוס יין לבן או שמפניה
6 כוסות ציר עוף
1/3 כוס שמנת פרווה לבישול
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. את ציר העוף מכינים כמו את ציר הדגים רק עם עצמות עוף במקום עצמות דגים.
2. מחממים בסיר את המחמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב, עד שהתרכך. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד שהבצל משחים לגמרי. מוסיפים את האורז ומערבבים בכף עץ מספר דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים 1-2 דקות. מוסיפים את ציר העוף בהדרגה, תוך ערבוב, עד שהנוזל נספג לגמרי והאורז מגיע לדרגת הבישול המתאימה על דנטה, באיטלקית. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, פלפל ומחצית מעלי הבזיליקום ומערבבים היטב.
3. יוצקים מהאורז לצלחות. מקשטים בעלי הבזיליקום שנותרו ומגישים.

טירמיסו

טרמיסוהחומרים:
1 כוס אספרסו 
1 חבילה עוגיות לשונות חתול (בישקוטים)
20 גרם ג'לטין
200 גרם סוכר
1 כפית גרידת לימון
200 מ"ל ליטר חלב
400 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם גבינה בלי טעם (אורדה)
אופן ההכנה:
1. טובלים את הבישקוטים באספרסו לשניה או שתיים שלא יתפרקו. מרפדים בהם דפנות ותחתית של כלי מתאים להגשה.
2. בסיר, מחממים את החלב והסוכר. מוסיפים את גרידת הלימון.
3. להמסת הג'לטין, מוסיפים בעזרת כפית, 1/4 כוס חלב לקערית עם הג'לטין עד קבלת מרקם ספוג. מחממים 4 שניות במיקרוגל. מערבבים עד קבלת מרקם חלק. מאחדים עם החלב החם. מצננים. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
4. מקציפים את השמנת. מקפלים לתערובת החלב והגבינה. יוצקים על הבישקוטים. מקררים במקרר כ-3 שעות.
פוסטים נוספים שיעניינו אותך