למה להזמין באתר?
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה

Leonardo EAT

הגעתם ליישום פיסבוק- לחצו אנטר אם ברצונכם לדלג על זה.
מלונות פתאל בפייסבוק

טורטליני עם בשר עגל וציר פטריות

26 נובמבר, 2015

קבלו מתכון טעים במיוחד מאת שף שלום קדוש: טורטליני עם בשר ראש או בשר עגל, כרישה וציר פטריות. שף קדוש הוא השף הראשי של מלונות פתאל ושל מלון לאונרדו פלאזה ירושלים, ונחשב לאחד השפים הידועים ביותר בישראל ובעולם כולו.

המתכון מותאם להכנת 4 מנות

טורטליני בשר בציר פטריות

מילוי בשר ראש
400 גר' בשר ראש חתוך לקוביות גדולות (אפשר להחליף בבשר עגל או עוף)
1 בצל חתוך גס
2 שיני שום
50 גרם תרד חלוט
מלח, פלפל
חצי כוס שמן קנולה

אופן ההכנה
מבשלים את הבשר במים למשך כשעה עם 1 בצל, 1 גזר  ו-1 כרישה חתוכים גס, 2 עלי דפנה, 4 פלפל אנגלי, מלח ופלפל. מוציאים מהנוזל, מייבשים ומעבירים למחבת אחרת עם שמן חם ובצל, ומטגנים עד קבלת צבע מושחם מכל הצדדים.

מוציאים מהשמן ומקררים (שומרים את השמן להמשך). טוחנים במטחנת בשר דקה עם התרד, בודקים את הטעם, מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הצורך ו-2 כפות שמן ששמרנו – ומקררים.

בצק לפסטה לטורטליני
200 גר' קמח לחם/פסטה
2 ביצים M
כף שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה

מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון או ביד עד לקבלת בצק אחיד וחלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.

הכנת הכרישה
3 יח' כרישה כרתי צעירה פרוסה לפרוסות דקות
4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוס לא הכרחי
מלח, פלפל
רבע כוס ציר עוף/ירקות
שלש כפות שמן זית
חצי בצל לבן קצוץ

250 גר' פטריות מעורבות קצוצות גס

1 שן שום כתושה

רבע כוס יין לבן

4 כוסות ציר עוף

גבעול קורנית שלם (להוציא בסיום)

אופן ההכנה
מניחים בקסרול (מחבת עמוקה) את כל המרכיבים ומאדים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את הציר, ממשיכים לבשל עד להתרככות הכרישה והתאדות הנוזל ושומרים בצד. מטגנים את הבצל ושמן הזית עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד הזהבה. מוסיפים את השום והיין הלבן ומצמצמים מעט. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. מסננים ומרכזים את הנוזל לחצי מהכמות על אש בינונית.

אופן הכנת הטורטליני
מרדדים את בצק הפסטה לעלה דק (עדיף במכונת פסטה). קורצים לעיגולים בקוטר של 8 ס"מ, ממלאים עם הבשר במרכז העיגול, מורחים את השוליים בחלמון וסוגרים לחצי סהר. מקפלים ומהדקים את הקצוות לצורת טורטליני, מקמחים בקופסא אטומה ושומרים בקירור (אפשר להשאיר בצורת חצי סהר, להכין מספר ימים לפני המועד ולהקפיא).

סיום ההכנה
מחממים את ציר הפטריות המרוכז ואת הכרישה בנפרד. מבשלים את הטורטליני במי מלח רותחים כ-3 דקות ומוציאים לתוך מחבת חמה עם מעט שמן זית.

הגשת המנה
במרכז צלחת עגולה מניחים את הכרישה ומעליה את הטורטליני (3 יחידות למנה) ומסביב לכרישה מניחים את ציר הפטריות. אפשר לקשט בעלי מיקרו ריחן טריים.

 בתיאבון!

פוסטים נוספים שיעניינו אותך