למה להזמין באתר?
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה
בחר מלון או אזור
    • אילת
    • לאונרדו קלאב אילת
    • לאונרדו פלאזה אילת
    • לאונרדו פריוילג' אילת
    • לאונרדו רויאל ריזורט אילת
    • ים המלח
    • לאונרדו קלאב ים המלח
    • לאונרדו פלאזה ים המלח
    • לאונרדו אין ים המלח
    • תל אביב והמרכז
    • לאונרדו בוטיק תל אביב
    • לאונרדו סיטי טאואר תל אביב
    • לאונרדו ארט תל אביב
    • לאונרדו ביץ' תל אביב
    • לאונרדו סוויט בת ים
    • לאונרדו בוטיק רחובות
    • טבריה
    • לאונרדו קלאב טבריה
    • לאונרדו פלאזה טבריה
    • לאונרדו טבריה
    • ירושלים
    • לאונרדו ירושלים
    • לאונרדו בוטיק ירושלים חדש
    • לאונרדו פלאזה ירושלים
    • אשקלון ואשדוד
    • לאונרדו אשקלון
    • לאונרדו פלאזה אשדוד
    • באר שבע
    • לאונרדו נגב באר שבע
    • חיפה
    • לאונרדו פלאזה חיפה
    • נתניה
    • לאונרדו פלאזה נתניה
בחרו תאריך הגעה ועזיבה
חדר אחד, 2 מבוגרים
  • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
  • 0
    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
הוספת חדר
טסים?
  • מכל שדות התעופה
  • משדה דב
  • מנתב"ג
  • מחיפה
  • ללא טיסות
חיפוש חופשה

Leonardo EAT

הגעתם ליישום פיסבוק- לחצו אנטר אם ברצונכם לדלג על זה.
מלונות פתאל בפייסבוק

חופשה בארץ – מסע קולינארי מסביב לעולם

30 יוני, 2011

אתם נכנסים לבית מלון בארץ, אולי אפילו לא מאוד רחוק מהבית שלכם, אבל מרגע שכף רגלכם דרכה מעבר לשערי המלון אתם בפאזה אחרת. רגועה או אנרגטית, טבולה בירוק, שופעת נופים, חוף ים, בריכות צלולות, חדרים מסוגננים, היכלי ספא מרהיבים, לכל מלון יש את האלמנטים שלו וכל מלון הוא ממלכה קסומה בפני עצמו.

כך או כך, לא משנה באיזה סגנון של חופשה בארץ בחרתם, אתם כבר לא בבית אלא בעולם שופע תענוגות.
הרפתקה בטעם בינלאומי מחכה לכם במסעדות ובחדרי האוכל המושקעים של מלונות לאונרדו. השפים של המלונות, שלמדו בחו"ל או טיילו בעולם, ספגו השראה מסגנונות בישול שונים ברחבי הגלובוס והם מגישים לכם לצד ארוחות ישראליות וים תיכוניות עשירות ומפנקות גם מנות בניחוח בינלאומי, בין אם אסיאתי או איטלקי.

לפניכם מספר מתכונים באדיבות שפים של מלונות פתאל – מנות בסגנון איטלקי ומנות בסגנון אסיאתי. פינוק נפלא לחיך.

 

מאיטליה באהבה

מרק דגים

מרק דגים

מרק דגים איטלקי
באדיבות שף מוטי אזולאי, מרידיאן, ים המלח

החומרים:
2 כפיות שמן זית
200 גרם בצל קצוץ
200 גרם פלפל ירוק קצוץ
150 גרם גזר בקוביות קטנות
100 גרם גבעולי סלרי קצוצים
1 שן שום כתושה
800 גרם עגבניות קצוצות דק דק
200 גרם רסק עגבניות
1 עלה דפנה
1 כף אורגנו קצוץ
1 ליטר ציר דגים
500 גרם פילה דג לוקוס ונסיכת הנילוס חתוכים לקוביות קטנות
מעט מלח ופלפל שחור
מעט פפריקה חריפה

לציר דגים:
עצמות דגים, 1/2 1 ליטר מים
1 גזר, עלי סלרי
1 בצל
2 עלי דפנה
5 גרעיני פלפל אנגלי

אופן ההכנה:
1. להכנת ציר הדגים, מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בסיר. מבשלים עד צמצום הנוזלים לליטר. מסננים.
2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, הפלפל, הגזר, הסלרי והשום.
3. מאדים תוך ערבוב עד ריכוך הירקות. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, עלה הדפנה והאורגנו וממשיכים לאדות מספר דקות.
4. מוסיפים 200 מ"ל ציר דגים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים ואת יתר ציר הדגים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהדגים מתרככים. מתבלים. מצמצמים מעט את המרק. מרחיקים את עלה הדפנה ומגישים.
ריזוטו בצל ובזיליקום
באדיבות שף מוטי אזולאי, מרידיאן, ים המלח
החומרים:
1 בצל חתוך לרצועות דקות
60 גרם חמאה
1 כף סוכר
1 כוס אורז לריזוטו
3/4 כוס יין לבן או שמפניה
6 כוסות ציר עוף
1/3 כוס שמנת פרווה לבישול
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. את ציר העוף מכינים כמו את ציר הדגים רק עם עצמות עוף במקום עצמות דגים.
2. מחממים בסיר את המחמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב, עד שהתרכך. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד שהבצל משחים לגמרי. מוסיפים את האורז ומערבבים בכף עץ מספר דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים 1-2 דקות. מוסיפים את ציר העוף בהדרגה, תוך ערבוב, עד שהנוזל נספג לגמרי והאורז מגיע לדרגת הבישול המתאימה, על דנטה, באיטלקית. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, פלפל ומחצית מעלי הבזיליקום ומערבבים היטב.
3. יוצקים מהאורז לצלחות. מקשטים בעלי הבזיליקום שנותרו ומגישים.

 

ארוחה אסיאתית

מרק תירס

מרק תירס

מרק תירס אסיאתי
באדיבות שף שלומי דגן מלון גולדן טוליפ פריווליג' אילת

החומרים:
1 קופסה גרגרי תירס
2 כוסות מים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
2 כפות רוטב סויה קיקומן
1/3 כפית פלפל לבן
1/2 כף מרק אבקת עוף
3 חלבונים
1 כפית שמן שומשום, מלח
צרור בצל ירוק פרוס באלכסון

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את תכולת קופסת התירס, כולל הנוזלים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מבשלים כרבע שעה. מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את החלבונים תוך בחישה. מוסיפים את שמן השומשום ומתבלים במלח.
2. יוצקים לקעריות הגשה ומקשטים בבצל ירוק.

 

אטריות ביצים חריפות בנוסח סצ'ואן

באדיבות שף שלומי דגן מלון גולדן טוליפ פריווליג' אילת

החומרים:
250 גרם אטריות ביצים יבשות
250 גרם רצועות בשר בקר פילה / סינטה
2 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
4 בצלים ירוקים חתוכים באורך 5 ס"מ
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2 פלפל שושקה אדום פרוס לרצועות באלכסון
חופן נבטים
3 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
1 כף שמן שומשום
מלח ופלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה גס
30 גרם בוטנים גרוסים

למרינדה:
1 כף שמן קנולה
2 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
פלפל שחור
2 כפות דבש

אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי המרינדה. משרים את רצועות הבשר כשעה.
2. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האטריות עד שהתרככו. מסננים.
3. מחממים בווק מעט שמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-2 דקות, עד ששינה את צבעו. מוציאים מהווק.
4. באותו ווק מחממים מעט שמן ומטגנים כ-2 דקות את השום, הג'ינג'ר, הבצל הירוק, הגזר ופלפל השושקה.
5. בקערה קטנה מערבבים את רוטב הסויה, הדבש ושמן השומשום עם מלח ופלפל, מוסיפים לווק. מוסיפים את האטריות, הבשר והנבטים ומקפיצים מעט, לחימום. מקשטים בכוסברה ובוטנים ומגישים.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך